Ut på tur

Skirva Fkjellkyrkje turkartaldri sur

Skirva Fjellkyrkje ligger rett på grensa mellom barskog og snaufjell på foten av Skirveggin. Skirveggin er med 1381 moh den høyeste fjellet på Vegglifjell. Fjellet har en bratt østside, mens de andre sidene er slakere. Toppen av fjellet er flatt og det høyeste punktet kan være vanskelig å finne.

ut på tur

Du kan laste ned turkart fra norgeskart.no med disse linkene:
Turkart side 2-5
Turkart side 6-9
Turkart side 10-13
Tegnforklaring

10 TOPPER’n TINN

Turbeskrivelser Ti-topper’n 2020. De er identiske med turheftet som kjøpes sammen med klippekortet. Nytt dette året er kartet som dekker både for- og bakside, hvor man kan lokalisere turstiene. Da er det bare å ta seg en tur i det flotte turområdet vårt.

Tip: turen fra Sandviken Camping til Åsral kan du også gå som rundtur, hvor du kan nyte flott utsikt over Tinnsjøen. Følg så markeringen «blå strikkelapp med S.C. tur». Turen er 4,1 km lang og fint for familie med barn. Last ned beskrivelse til denne turen S. C. tur

Du kan laste ned beskrivelse av 10 topper turer som PDF 10 Toppern 2020

 

10 TOPPER1n TINN turkart

Opplev Seterliv

6 km unna Skirva Fjellkyrkje på Dakkeset ligger Håvardsrud seter. Seter er åpent hele sommeren fra St. Hans til første helg i september. Her kan du bli kjent med alle dyra som er på setra og du kan få ta del i det daglige stellet. Her finnes kyr, geiter, sauer, griser, høner samt hanen og kaniner. Budeiene lager mat og drikke du kan smake på i fjellkafé eller ta med hjem. Her blir setertradisjonene hold i hevd.

 

Seterliv.no

Håvardsrud seter

Lure Kulturminneområde- Tinn

Lure Kulturminneområde- Tinn

Lure Kulturminneområde

Når du kjører ned fra Skirva mot Tessungdalen og Imingfjell, ta du til høyre på hovedvegen. Etter noen få meter se du på venstre side et stort hus med parkeringsplassen foran, der er Lure Grendehus. På parkeringsplassen er det en minnestein for Snowshoe Thompson, sikkert den mest kjente utvandrings historie fra Tinn. Man sier hat han lærte amerikanere å gå på ski.
På motsatt side av vegen tar en sti inn i skogen. Der begynner Lure kulturminneområde. Lureåe har vært drivkraft for mange førindustrielle foredlings verksemder som kvern- og sagbruk og stampe. I dag er Lure kulturminneområde sentrert rundt Lureåe. Det er en fint område å gå på tur med barn, hvor de kan leke, avkjøles ved fossen og høre spennende historier  fra gamle dager.

TIPS ta bilde av lageplanen på parkeringsplassen, for å har oversikt på veien